Hoe werkt ViaVé?

Om van ViaVé gebruik te maken, kunt u telefonisch reserveren via 088 – 655 77 10 (lokaal tarief). Hieronder leest u hoe u dat doet en welke spelregels er gelden. Wilt u dit op papier nalezen? Dan kunt u de spelregels hier downloaden.

Spelregels

Rit boeken

U boekt een rit liefst zo vroeg mogelijk, maar minimaal één uur van tevoren. Dit kan telefonisch via 088 – 655 77 10 (lokaal tarief) of online via deze site. U kunt ook meerdere ritten tegelijk reserveren, bijvoorbeeld als u regelmatig op hetzelfde tijdstip een afspraak heeft. ViaVé rijdt elke dag van 06.00 uur tot 01.00 uur.

Rit annuleren

U kunt een rit annuleren, mits u dit minimaal 45 minuten voor het afgesproken tijdstip doet. Dit kan telefonisch via 088 – 655 77 10 (lokaal tarief) of online via deze site.

Van deur tot deur

Na de reservering haalt de chauffeur van ViaVé u op. De chauffeur vervoert u van deur tot deur. Bij flats en andere gebouwen gaat dit om de hoofdingang. Maar u kunt ook naar de bushalte of naar het NS-station vervoerd worden. Het is van belang dat u zo snel mogelijk instapt. De chauffeur blijft twee minuten op u wachten.

Aankomst en vertrek

Houd er rekening mee dat uw chauffeur mogelijk vijftien minuten eerder of later arriveert dan het afgesproken tijdstip. Het is mogelijk om gebruik te maken van onze gratis terugbelservice. Wanneer u dit bij het boeken van de rit aangeeft, ontvangt u vijf minuten voordat de chauffeur bij u arriveert per telefoon een seintje.

Tarief per kilometer

De reisafstand wordt uitgedrukt in kilometers. Voor elke rit betaalt u een opstaptarief en een bedrag per kilometer. Kijk voor meer informatie onder ‘Tarieven’ op deze website.

Betaling

Reist u eenmalig met ViaVé? Dan kunt u contant betalen aan de chauffeur. Reist u vaker met ViaVé? Dan is het handig als u zich als klant laat registreren en een machtiging afgeeft voor automatische incasso. U hoeft dan geen geld mee te nemen want u betaalt automatisch achteraf.

Gratis meereizen

U mag kleine huisdieren gratis meenemen, mits ze in een mand of een tas meereizen. Blindengeleidehonden en hulphonden mogen altijd gratis mee. De betalende reiziger mag gratis twee kinderen tot vier jaar meenemen. U moet dit wel aanmelden bij het boeken van de rit.

Samen reizen

Houd er rekening mee dat u eventueel samen met andere personen reist. De chauffeur zal deze personen ophalen of afzetten. Omrijden is daarbij onvermijdelijk. Is uw rit korter dan 8 kilometer, dan mag de rit een kwartier langer duren dan de directe reistijd. Is de rit langer dan 8 kilometer, dan is dit een half uur.

Prioriteitsrit

Wanneer u naar een huwelijk, begrafenis of crematie gaat, of als u een aansluiting op het openbaar vervoer heeft, wilt u de garantie dat u op tijd bent. U kunt hiervoor een prioriteitsrit boeken. Reserveer uw rit daarom minimaal twee uur voor vertrek en houd er rekening mee dat u vroeger wordt opgehaald.

Puntbestemmingen

Puntbestemmingen zijn speciale bestemmingen die goedkoper bereikbaar zijn voor reizigers met een WMO-indicatie. De gemeenten hebben deze puntbestemmingen aangewezen. Veel ziekenhuizen zijn ook als puntbestemming aangemeld. Klik op de gemeenten hieronder om de puntbestemmingen te zien:

Rit Boeken

Kunt u niet reizen met het reguliere openbaar vervoer, omdat u bijvoorbeeld aangepast vervoer nodig heeft? Dan is ViaVé voor u de oplossing.